KAU-LONKA LEATHER image

KAU-LONKA LEATHER

Our products are made of full grain leather which becomes more beautiful with time.

Ons leer

De term ‘pull up’ leder staat niet voor één bepaald soort leder, maar voor een bepaalde uitstraling van leder. Je kunt dan ook beter spreken van leder met een ‘pull up’ effect. Dit effect, een kleurnuance in het leder, ontstaat door het leder op spanning te trekken (pull up). Het gedeelte dat onder spanning komt te staan, kleurt daardoor enigszins op.

Image

Trekleer in de was of olie is meestal een volnerf leersoort, gemaakt van volledig anilineleer. Dit vol anilineleer is geverfd met anilinekleurstoffen (pigmenten) en behandeld met plantaardige oliën om het substraat donkerder van kleur te maken. Tijdens de laatste verwerkingsfase in de leerlooierij wordt hete olie of was gebruikt om over de nerf van het leer te rollen. In gebruik zal dit leer na verloop van tijd lichter van kleur worden.

Aandachtspunten leder in het algemeen:

Zon verkleurt het leder en droogt het uit!

Zorg voor voldoende luchtvochtigheid!

Plaats leder niet vlakbij verwarmingsbronnen

Ook leder met een beschermlaag is licht- en warmtegevoelig.

Pas op met scherpe voorwerpen.

Vlekken altijd deppen, nooit wrijven

Gebruik nooit agressieve stoffen (hooguit een lichtvochtige doek!


Onderhoud pull up leder in de was of olie

Door het leder twee maal per jaar een dunne behandeling met “Marla Delicate Cream” te geven, komt het weer enigszins terug in de oorspronkelijke kleur. Tijdens het aanbrengen van “Marla Delicate Cream”zal het doekje of sponsje soms iets kleur afgeven. Bij dit type leder is dat een normaal verschijnsel. Kleine beschadigingen of krassen kunnen ook door het gebruik van hitte worden gecamoufleerd. Door het leder met een föhn licht te verwarmen, herstelt de kleur zich weer enigszins. Gezien de olie- of waslaag van het leder, is het niet aan te raden dit leder te reinigen. Gebruik in uiterste gevallen alleen een lichtvochtige doek.

Tip
onderhoudsmiddel: Marla Delicate Cream

 

Image

Abonneer op onze nieuwsbrief